• Studij: Fizioterapija

  Studij: Fizioterapija

 • Studij: Laboratorijske tehnologije

  Studij: Laboratorijske tehnologije

 • Studij: Sanitarno inžinjerstvo

  Studij: Sanitarno inžinjerstvo

 • Studij: Zdravstvena njega

  Studij: Zdravstvena njega

 • Studij: Radiološke tehnologije

  Studij: Radiološke tehnologije

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

INTERNI KONKURS za dodjelu sredstava Fonda za razvoj Univerziteta u Sarajevu uplaćenih za 2016. godinu

Na osnovu člana 10. Pravilnika o ostvarivanju i raspolaganju vanbudžetskim prihodima Univerziteta u Sarajevu, Odluke Fonda za razvoj Univerziteta u Sarajevu broj 0101-6560/17 od 06. 10. 2017. godine i Zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu broj 01-8215/17 od 29. 11. 2017. godine, Univerzitet u Sarajevu raspisuje

INTERNI KONKURS

za dodjelu sredstava Fonda za razvoj Univerziteta u Sarajevu uplaćenih za 2016. godinu

Puni tekst konkursa preuzmite ovdje [PDF]

Predavanje o Erazmus+ programu

Obavještavamo Vas da će se predavanje o Erazmus+ programu (s posebnim akcentom na izmjene u odnosu na prethodne pozive i nove prioritete) održati 22. novembra 2017. godine, sa početkom u 11, 00 sati u Svečanoj sali Rektorata. Predavač će biti Suad Muhibic, direktor Nacionalnog Erasmus+ ureda, a svi zainteresovani su dužni svoj dolazak potvrditi na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Vanredna sjednica Senata UNSA: Srijeda i četvrtak dani žalosti na Univerzitetu u Sarajevu

Povodom tragične nesreće u kojoj su živote izgubile dvije studentice Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Selma Agić u 21. godini i Edita Malkoč u 20. godini, danas je održana vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu, koja je počela minutom šutnje i odavanjem počasti nedužnim studenticama.

unsa.ba

Radi se o velikom i tragičnom gubitku za porodice nastradalih studentica, naglasili su članovi Senata i istakli da dijele tugu sa njihovim porodicama. Uz izraze iskrenog saosjećanja sa porodicama, prijateljima, kolegama studentima i profesorima, naglašeno je da je ovo veliki gubitak za Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu i Bosnu i Hercegovinu.

Senat je pozvao studente Sarajevskog Univerziteta da u eventualnim javnim istupima i okupljanjima djeluju dostojanstveno. Senat Univerziteta u Sarajevu zahtijeva od nadležnih organa da hitnim reakcijama i konkretnim djelovanjem učine sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana u Sarajevu i studenata Sarajevskog univerziteta čije su članice raspoređene duž glavnih saobraćajnica od Ilidže do Baščaršije.

Tragični gubici života su nenadoknadivi, ali smatramo da se hitno mora preventivno djelovati, poručili su iz Senata. Na inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Senat je zaključio da su naredna dva dana dani žalosti za Sarajevski univerzitet. Sutra, u srijedu, prva predavanja na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu započet će minutom šutnje i odavanjem počasti tragično nastradalim studenticama Filozofskog fakulteta. Na svim članicama Univerziteta zastave će naredna dva dana biti spuštene na pola koplja.

Knjiga žalosti će biti otvorena na Filozofskom fakultetu. Delegacije Univerziteta u Sarajevu i Filozofskog fakulteta će prisustvovati dženazama studentica Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe.

(Faktor.ba)

Sporazum o saradnji između Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu

Dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Dijana Avdić sa saradnicima je posjetila Medicinski Fakultet Univerziteta u Novom Sadu. Tom prilikom je na obostrano zadovoljstvo potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između ova dva fakulteta.

Na prijedlog dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Snežane Brkić ovaj sporazum je potpisan na neodređeno vrijeme i ima za cilj unapređenje saradnje dva fakulteta u pogledu struke, nauke, obrazovanja, istraživačkih i kulturnih odnosa.

Ovaj Sporazum je vrlo značajan za obje strane potpisnice, jer omogućava učešće nastavnika i saradnika u zajedničkim projektima, edukacijama i drugim programima, kao i razmjenu i mobilnost nastavnika i studenata. Sporazumom su posebno definisani kriteriji koji će se uvažavati prilikom planiranja i realizacije zajedničkih projekata između ove dvije visokoškolske ustanove.

novi sad1

Strana 1 od 3

  erasmus  

ISO 9001